Borza znanja Ptuj

Mestni trg 2
2250 Ptuj

02 749 21 51
ptuj@borzaznanja.si
www.borzaznanja.si
Domov > Borza znanja
Borza znanja

Osrednja Borza znanja je nastala leta 1992 v okviru Središča za pospeševanje izobraževanja odraslih v Andragoškem centru Slovenije, kot poskusni projekt na področju povezovanja neformalnih oblik učenja in izobraževanja odraslih.
Je informacijsko središče, v katerem se zbirajo, urejajo in posredujejo podatki o ljudeh, ki neko znanje ponujajo oziroma iščejo.

Namen: prispevati k razvoju permanentnega in neformalnega izobraževanja odraslih; povezovanje ljudi, ki se želijo nečesa naučiti in tistih, ki jim lahko pri tem pomagajo; razvijanje splošne kulture izobraževanja in izboljšanje kvalitete življenja v učeči se družbi.

Filozofija prijateljev Borze znanja: menjaj znanje, ne sanje!

Način posredovanja informacij o učnih ponudbah in povpraševanjih: po telefonu ali osebno. Posredovanje informacij je brezplačno; menimo namreč, da bi profitna dejavnost odvrnila od sodelovanja mnogo ljudi, ki se sedaj z veseljem in pogosto obračajo na Borzo znanja, še zlasti tiste posameznike, ki imajo zelo redka in cenjena znanja, kot so npr. nekatere stare, domače in umetne obrti, redka strokovna znanja ter najrazličnejše prostočasne dejavnosti, namenjene izboljšanju kvalitete vsakdanjega življenja, znanja torej, zaradi katerih je dejavnost Borze znanja zanimiva in privlačna za vedno širši krog uporabnikov.

Člani ne potrebujejo formalnih dokazil o izobrazbi; zagotoviti želimo možnost fleksibilne in racionalne izmenjave znanj in informacij čim več uporabnikom. O načinu medsebojne izmenjave znanj in informacij, obliki in načinu oddolžitve (brezplačno, za plačilo, v zameno za znanje ali kako drugače) se člani sami dogovorijo.

Člane prosimo za povratno informacijo o vzpostavljenem kontaktu in izmenjavi uslug.

Vodja Borze znanja Ptuj je Elektronski naslov varujemo pred iskalci naslovov za pošiljanje nezaželjenih (spam) sporočil. Da bi ga videli potrebujete omogočen javascript. .

 
Knjižnica Ormož
ZRS Bistra
Prj Halo
Obrtna zbornica Ptuj